Duurzaamste woningen Kalterbroeken

In de nieuwste woonwijk van Diever, aan de “Roedenbergen” gaan we de acht duurzaamste woningen van Kalterbroeken bouwen. Het gaat om half-vrijstaande woningen die ontworpen zijn door Smelt Architecten in Vledder. De woningen hebben twee woonlagen en een zolder.

De fraai ontworpen woningen met een woonoppervlakte van ongeveer 140 m² worden volgens het IBEX-concept gebouwd. Dit betekent dat de woning niet alleen energiezuinig maar ook zelfproducerend is, dat zorgt voor een besparing van 100% op de energielasten.

IBEX-woningen zijn voorzien van een hoogwaardige schil met een uitermate hoge isolatiewaarde (2 tot 3 keer beter dan de huidige gebouwde woningen). Door de mix van diverse maatregelen en voorzieningen, in combinatie met de hoogwaardige schil, is de IBEX-woning een gezond en comfortabel nul-energiehuis. De gasloze woningen worden standaard opgeleverd inclusief sanitair en keuken.

Meer informatie: roelofberg.nl