Nieuwbouw

Bouwbedrijf Broekman heeft zich de afgelopen jaren steeds meer gespecialiseerd in energiezuinig en energieneutraal bouwen. Het energieneutrale bouwconcept, gebruikt bij de bouw van de nieuwe koloniewoningen, is verder ontwikkeld en wordt ook toegepast op nieuwbouwwoningen, bedrijfspanden en de verbouw van bestaande woningen.

Energieneutraal vanaf 2020

Nieuwbouw zonder een energieneutraal bouwconcept is eigenlijk niet meer wenselijk: vanaf 2020 moet alle nieuwbouw – dus ook woningen – energieneutraal zijn. Bouwbedrijf Broekman bouwt al jaren energieneutrale woningen en anticipeert dus al op de wettelijke verplichtingen. Met het project ‘Koloniewoning van de Toekomst’ heeft het bouwbedrijf veel kennis en ervaring opgedaan. Door samen te werken in verschillende bouwteams wordt de expertise gedeeld, vergroot én zorgvuldig toegepast op de bouw van nieuwbouwwoningen.

Van traditionele bouw naar prefab

Dankzij jarenlange ervaring heeft Bouwbedrijf Broekman een prefabsysteem ontwikkeld, waarbij maatwerk en flexibiliteit nog steeds voorop staan. Door het prefabsysteem is het bouwbedrijf minder weersafhankelijk en lukt het om de woning meestal binnen vijf dagen wind- en waterdicht te krijgen. De prefabwanden en -daken worden allemaal gefabriceerd in de eigen loodsen op bedrijventerrein Moersberger Erven.