Geschiedenis

Bouwbedrijf Broekman begon aan het begin van 1964 met de werkzaamheden. Oprichter Paul Broekman – werkzaam als timmerman bij een bouwbedrijf in Koekange – was in de regio op zoek naar een bestaand bouwbedrijf om over te nemen. Eind 1963 vond hij een bedrijf aan de Hoofdweg 80 in Nijensleek. De toenmalige eigenaar Bijker bood door ziekte zijn bedrijf ter overname aan.

Van eenmanszaak naar vennootschap onder firma.

Onder leiding van Paul Broekman groeide Bouwbedrijf P Broekman uit tot een succesvolle onderneming. Na ruim twintig jaar namen Jaap en Hilco in 1984 hun intrede in het bedrijf. Het bedrijf werd omgezet van een eenmanszaak naar een vennootschap onder firma en ging verder onder de naam Bouwbedrijf Broekman v.o.f.

Verhuizen naar bedrijventerrein

Het bedrijf groeide verder en in 1992/93 werd duidelijk dat de locatie Hoofdweg 80 en de hoek van de Schoolweg in Nijensleek te klein werd. Op dat moment was de toenmalige gemeente Vledder bezig met plannen voor het realiseren van een bedrijventerrein in Nijensleek. Een unieke kans voor Bouwbedrijf Broekman om het huisvestingsprobleem aan de Hoofdweg 80 op te lossen In 1994 vestigde het bedrijf zich op het nieuwe bedrijventerrein Moersberger erven.

Generaties volgen op

Rond de eeuwwisseling trok oprichter Paul Broekman zich terug en deed het bedrijf geheel over aan de zonen Hilco en Jaap. Nadat Jaap in eind 2013 een stap terug deed., kwam Grietje bij Hilco in de v.o.f.. Jaap ging onder zijn eigen naam verder met zijn werkzaamheden in de werkplaats. In 2015 stapten Paul en Wil bij hun ouders in het bedrijf.