Geschiedenis

Bouwbedrijf Broekman wordt in 1964 opgericht door Paul Broekman die daarvoor werkzaam is als timmerman bij een bouwbedrijf in Koekange. Hij neemt het timmerbedrijf over van de familie Bijker die door ziekte het bedrijf aan de Hoofdweg 80 in Nijensleek ter overname aanbiedt.

Van eenmanszaak naar vennootschap onder firma

Onder leiding van Paul Broekman groeit het bedrijf ‘Bouwbedrijf P Broekman’ uit tot een succesvolle onderneming. Na ruim twintig jaar komen zijn zonen Hilco en Jaap in het bedrijf en wordt het familiebedrijf omgezet van een eenmanszaak naar een vennootschap onder firma onder de huidige naam ‘Bouwbedrijf Broekman v.o.f.’

Verhuizen naar bedrijventerrein

Het bedrijf groeit verder en begin jaren negentig wordt duidelijk dat de locatie aan de Hoofdweg/Schoolweg in Nijensleek te klein wordt. Als de voormalige gemeente Vledder bezig is met plannen voor een bedrijventerrein in Nijensleek is dat voor het bouwbedrijf een unieke kans om hun huisvestingsprobleem op te lossen en gewenste uitbreidingsplannen te realiseren. In 1994 verhuist Bouwbedrijf Broekman naar de huidige locatie op het bedrijventerrein Moersberger Erven.

Van generatie op generatie

Het familiebedrijf is inmiddels explosief gegroeid, als Paul zich in 2000 terugtrekt en vanaf dat moment gerund wordt door de broers. In 2014 treedt Jaap terug als vennoot, maar blijft werkzaam in de werkplaats als timmerman voor diverse houtbewerkingen. Grietje stapt dan in de v.o.f. en in 2015 treden ook beide zoons Paul en Wil toe in het bedrijf. Paul Broekman sr. woont nog steeds naast het bouwbedrijf en toont zijn betrokkenheid door regelmatig een rondje door het bedrijf te lopen.