Energieneutraal bouwen

Bouwbedrijf Broekman onderscheidt zich door de vooruitstrevende manier waarop energiezuinig en zelfs energieneutraal gebouwd wordt. Energieneutraal betekent dat het totale energieverbruik van de woning gelijk is aan de hoeveelheid door de woning opgewekte energie. Nieuwe woningen moeten aan bepaalde (technisch gebouwgebonden) eisen voldoen op het gebied van energiezuinigheid.

Met de opgedane kennis en ervaring heeft Bouwbedrijf Broekman het energieneutrale bouwconcept – gebruikt bij de bouw van de nieuwe koloniewoningen – verder ontwikkeld en past het ook toe op nieuwbouw en de verbouw van bestaande woningen. Houtskeletbouw leent zich hier uitstekend voor. Alle woningen worden afgebouwd met een goed ge├»soleerde, kierdichte schil, lagetemperatuurverwarming met warmtepomp, warmteterugwinningssysteem, PV-panelen en een zonnecollector met boiler.

Van energiezuinig naar energieneutraal

Met extra toevoegingen is het mogelijk om energieneutraal en zelfs energieleverend te bouwen. Denk aan extra PV-panelen en veel daglichttoetreding en direct gebruik van zonnewarmte (passieve zonne-energie) door een relatief groot zuidelijk gericht glasoppervlakte. Deze huidige bouwtechnieken passen we toe op nieuwbouw, maar kan ook op bestaande bouw toegepast worden.

Werken met bouwteams

Voor de Koloniewoning van de Toekomst werkt Bouwbedrijf Broekman nauw samen met andere bedrijven uit de regio. Bouwbedrijf Broekman vormt ook onderdeel van de IBEX-groep die uit bedrijven met verschillende disciplines bestaat. Samen werkt de groep aan het IBEX-bouwconcept dat nog energiezuiniger is dan de koloniewoningen.