Nieuwbouwwoning in Noordwolde

Deze energieneutrale nieuwbouwwoning in Noordwolde heeft de oude woning vervangen. De oude woning was klein en verwaarloosd, zodat besloten is deze te slopen en te vervangen door de huidige houtskeletbouwwoning. De woonkamer heeft achter vijf vaste ramen tot op de grond. Ook de keuken aan de voorzijde van de woning heeft ramen tot op de grond. Een deur geeft toegang tot het terras. Het ontwerp komt van Mestemaker Architecten in Wolvega.

Boven zijn twee ruime slaapkamers en een badkamer. De slaapkamer aan de achterzijde van de woning geeft mooi zicht op de tuin door de grote raampartij. Beide slaapkamers krijgen aan de schuine zijde een knieschot ten behoeve van opbergruimte. De badkamer heeft een inloopdouche, toilet en een wastafel. De woning heeft beneden en boven vloerverwarming. Een vlizotrap geeft toegang tot de zolder.

De naastgelegen schuur bestaat uit twee delen: aan de voorzijde een niet-geïsoleerde garage en aan de achterzijde een geïsoleerde kantoorruimte met in de achtergevel drie ramen tot op de grond. Zowel de woning als het kantoorgedeelte zijn geïsoleerd met het duurzame isovlas en superquilt. Op het dak van de woning komen zonnepanelen.