Oude koloniewoning opgeleverd en weer bewoond

Na een grote renovatie en restauratie wordt deze oude koloniewoning in Frederiksoord weer bewoond. De monumentale koloniewoning was flink verouderd en hebben we grotendeels gestript. De betimmering onder de ramen in de woonkamer had nog de oude juten bekleding, met daarover kranten en het behang. We hebben de fundering afgegraven en de binnenmuren van de hal en de keuken verwijderd.

De koloniewoning is nu volledig geïsoleerd. De indeling is deels gelijk gebleven. In de woonkamer is de voormalige bedstee boven de kelder nog zichtbaar. De originele binnendeuren zijn teruggeplaatst evenals een deel van de inbouwkasten. Plafond- en deurlijsten zijn teruggeplaatst en/of nagemaakt. De woonkamer is ruimer, omdat we de woning aan de voorkant hebben verbreed in originele staat. De zolder met twee kamers is bereikbaar via de originele trap en is volledig geïsoleerd. De koloniewoning heeft een nieuwe rieten kap gekregen.