Complete woningaanpassing in Vledder

De oude serre hebben we begin januari verwijderd en deze komt straks bij de nieuwe eigenaar in Nijensleek. Deze woning wordt volledig aangepast en geschikt voor rolstoelgebruik. Dat betekent dat de hele benedenverdieping zonder drempels is en dat we alle deuren gaan verbreden. Door de woning volledig rolstoeltoegankelijk te maken, leveren we een dankbare bijdrage aan optimaal woonplezier.

De voorpui van de woning verplaatsen we naar voren, zodat de hal vergroot wordt en we een extra ruimte kunnen creƫren voor een bijkeuken. De vergroting van de hal is nodig vanwege de trap naar boven. De voordeur wordt dan omgezet en dus verbreed.

De keuken is nu een aparte ruimte. Door de muur tussen de keuken en de woonkamer weg te breken, wordt dit een mooie, grote ruimte. Rechts is de verbrede deur die toegang geeft tot de hal.

Op de plek van de oude serre komt een nieuwe, traditionele serre terug. Deze serre is bijna rondom met glas en geeft dus mooi uitzicht op de achtertuin. De achterpui met het grote raam en de deur breken we later weg om de serre aan de woonkamer te kunnen trekken.

In de woning waren al een slaapkamer en badkamer aanwezig, maar beide gaan we vergroten en anders indelen. De slaapkamer is toegankelijk vanuit de woonkamer via een automatische schuifdeur. De zijramen van de slaapkamer worden dichtgemaakt vanwege de aangrenzende serre. De badkamer wordt zowel toegankelijk vanuit de slaapkamer als vanuit de hal.