Energiezuinig bouwen

Bouwbedrijf Broekman onderscheidt zich door de vooruitstrevende manier waarop we energiezuinig en zelfs energieneutraal kunnen bouwen. We spreken van energieneutraal wanneer het totale energieverbruik van de woning gelijk is aan de hoeveelheid door de woning opgewekte energie. Nieuwe woningen moeten aan bepaalde (technische bouwgebonden) eisen voldoen op het gebied van energiezuinigheid.

Bouwen van een standaardwoning.

Met de opgedane kennis en ervaring wil Bouwbedrijf Broekman dit passief bouwen concept verder ontwikkelen en toepassen op het bouwen van een standaardwoning. Passief bouwen is een verzamelnaam voor die manieren van bouwen waarbij een goed binnenklimaat wordt gerealiseerd zonder traditionele verwarmings- of koelsystemen.

Houtskeletbouw leent zich hier uitstekend voor. De woningen worden afgebouwd met een goed geïsoleerde, kierdichte schil, lagetemperatuur verwarming met warmtepomp, warmteterugwinningssysteem, PV-panelen en een zonnecollector met boiler. Met extra toevoegingen is het zelfs mogelijk om energieneutraal of energieleverend te bouwen. Denk aan extra PV-panelen en veel daglichttoetreding en direct gebruik van zonnewarmte (passieve zonne-energie) door een relatief groot zuidelijk gericht glasoppervlakte. Deze huidige bouwtechnieken passen we toe op nieuwbouw, maar kan ook op bestaande bouw toegepast worden.

Wilt u meer weten over energieneutraal bouwen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.