Toekomstbestendige woningen in Vledder-Noord

Samen met een bouwteam van lokale bedrijven gaan we in Vledder 15 toekomstbestendige woningen in een kring bouwen. Het gaat om vijf vrijstaande woningen en tien half-vrijstaande woningen. De woningen zijn geschikt om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen, ook als mensen minder valide worden: levensloopbestendig dus. In de bouw treffen we alle voorbereidingen die nodig zijn om -in de toekomst- op de begane grond een slaapkamer en badkamer te realiseren. Ook zijn de woningen energieneutraal en onderhoudsarm. De woningen zijn supergoed geïsoleerd en hebben een minimaal energieverbruik.

Levensloopbestendig wonen in Vledder

De woningen worden opgeleverd met twee slaapkamers en een badkamer op de bovenverdieping. Beneden hebben de woningen een ruime woonkamer en keukenruimte. In de bouw is al rekening gehouden met het levensloopbestendige karakter van de woningen. Met minimale aanpassingen kunnen we in de binnenberging een badkamer realiseren en in de woonkamer, door een tussenwand te plaatsen, een slaapkamer. Verder voldoet de woning aan alle zorgeisen voor een levensloopbestendige woning, denk aan rolstoeltoegankelijkheid, sanitair, verzorging aan bed, alarmering, etc.

Meer info?

De toekomstbestendige woningen zijn een initiatief van Stichting Het Mantelhuys in Vledder en ontworpen door Smelt Architecten in Vledder. Naar verwachting start de bouw in juli van dit jaar. In de eerste fase worden acht woningen gebouwd, twee vrijstaande en zes half-vrijstaande woningen.  In de tweede fase worden de andere zeven woningen gebouwd. Meer info op hetmantelhuys.nl.