Levensloopbestendige woningen in Vledder-Noord

Alle levensloopbestendige woningen uit de eerste fase van het Mantelhuysproject in Vledder zijn inmiddels opgeleverd. De twee blokken met twee half-vrijstaande woningen zijn al bewoond. De twee vrijstaande woningen worden binnenkort bewoond. In een van de vrijstaande woningen wordt nu een traplift geïnstalleerd. De fundering voor de laatste twee woningen ligt. Een van de woningen gaan we half mei opzetten.

Toekomstbestendige woningen

Bij de vrijstaande woning zijn de metselaars bezig met het metselen van de buitenmuren. Alle woningen hebben een L-vormige woonkamer met open keuken. De meeste bewoners kiezen voor een bijkeuken. Deze bijkeuken kan in een later stadium verbouwd worden tot een badkamer; alle benodigde leidingen zijn al gelegd. Boven hebben de woningen een grote slaapkamer met inloopkast, badkamer en een tweede slaapkamer. De vliering is bereikbaar via een niet-vaste trap.

In een van de blokken met half-vrijstaande woningen is de stucadoor bezig met de wanden. In de andere twee blokken met half-vrijstaande woningen zijn we bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de stucadoor. Sjabbens is bezig met de elektra.