Renovatie en restauratie oude koloniewoning

Aan de Koningin Wilhelminalaan in Wilhelminaoord renoveren en restaureren we deze oude koloniewoning. De koloniewoning is volledig gestript, alleen de buitenmuren en het dak zijn blijven staan. Een deel van de balken van het dak en van het plafond is nog origineel. De vloer van de koloniewoning is verwijderd, uitgegraven en gevuld met schuimbeton. De koloniewoning heeft rondom nieuwe raam- en deurkozijnen gekregen. De huidige dakpannen gaan er af en worden vervangen door nieuwe dakpannen.

Aan de voorkant komt de woonkamer en in het midden de keuken en een trap naar boven. Aan de achterkant komen een slaapkamer met badkamer, toilet en een bijkeuken.

De binnenzijden van de buitenwanden bedekken we met superquilt, een meerlaagse isolatiefolie. Het dak wordt deels geïsoleerd met wolisolatie en superquilt en deels -het bovenste gedeelte- met een dikkere laag wolisolatie. Onderdoor komt dan houskeletbouwfolie als dampremmer.