Bedrijfsgebouw voor Arborealis

Bij kwekerij Arborealis in Wilhelminaoord hebben we de afgelopen weken een nieuw energieneutraal bedrijfsgebouw geplaatst. Het bestaat uit twee gebouwen die we met elkaar verbinden door een brede gang met plat dak. Het bedrijfsgebouw wordt gebouwd volgens het IBEX-bouwconcept en is niet alleen energieneutraal, maar ook zelfproducerend. De gevelbekleding van het gebouw is rondom voorzien van potdeksel en op het dak liggen geprofileerde staalplaten (damwanddak).

In het voorste gebouw komen een winkel annex informatieruimte, een kantine, een kantoor en een toilet voor bezoekers. In het achterste gebouw komen twee werkkamers, een tweede kantoor en een douche en toilet voor het personeel. Het gebouw is volledig geïsoleerd en de hele ruimte wordt voorzien van vloerverwarming.