Renovatie boerderij in Beilen

Deze oude boerderij uit begin 1900 ondergaat een flinke renovatie. De bewoners hadden twee wensen: van het gas en verplaatsen van de keuken en woonkamer naar het achterhuis. De boerderij wordt volledig geïsoleerd, krijgt een compleet nieuw dak en is straks energiezuinig. Op de bovenverdieping is een nieuwe vloer gelegd en komen drie slaapkamers. Het ontwerp is van Smelt architecten in Vledder.

In het voorhuis waren de keuken en de woonkamer. Hier realiseren we nu een logeerkamer, badkamer en werk/speelkamer. De achtergevel wordt afgebroken en voorzien van nieuw metselwerk. Een glazen deur met aan de zijkanten ook ramen geeft uitzicht op de achtertuin. Aan de zijkant komen openslaande deuren. Tijdens de sloop van het achterdeel kwamen ook de oude balken (liggers) tevoorschijn. Deze balken komen uit een oude, gesloopte boerderij en zijn voorzien van de teksten.