Duurzame woning in Gramsbergen

Deze duurzame, vrijstaande woning in Gramsbergen is een van de mooie voorbeelden hoe we het concept van de Koloniewoning van de Toekomst toepassen. Energieneutraal bouwen passen we toe op al onze nieuwbouw- en verbouwprojecten, van woning tot bedrijfspand.

Hout en circulaire bouwmaterialen

Ruim twee jaar geleden hebben we gezegd dat we onze nieuwbouwwoningen alleen nog energieneutraal én in houtskelet gaan bouwen. We denken dat hout het meest circulaire materiaal is dat toegepast kan worden. Ook voor deze woning hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hout en circulaire bouwmaterialen.

De woning is ontworpen door Smelt Architecten uit Vledder en de installatie is uitgevoerd door installatiebedrijf Sjabbens uit Diever. Een brongebonden  combi waterpomp zorgt voor verwarming in de winter en koeling in de zomer. De benodigde energie wordt opgewekt via de in-dak pv-panelen.