Off grid koloniewoning opgeleverd

Ruim twee jaar waren we met ons Bouwteam, Installatiebedrijf Dick Sjabbens, Stichting Maatschappij van Weldadigheid, de opdrachtgevers en een betrokken koloniewoningbewoner, bezig met de voorbereidingen van twee off grid koloniewoningen aan de Hooiweg in Frederiksoord: woningen die zonder aansluiting op water, riolering en elektra gebouwd zullen worden. Eén koloniewoning is inmiddels opgeleverd.

De nieuwe bewoners Hans Cevat en Wanda Torrenga zijn begin juni in hun Koloniewoning van de Toekomst getrokken. Voorlopig nog met een elektriciteitsaansluiting, omdat de zonnepanelen niet voldoende genereren voor opslag, maar hopelijk is dat tijdelijk. We zoeken naar een oplossing die ervoor zorgt dat er voldoende opslag van elektriciteit is om de koloniewoning dag en nacht te voorzien van stroom, verwarming en warm water.