Duurzaam bouwen = kennis delen

Henk en Fred van het gelijknamige technisch magazine waren in Frederiksoord voor een artikel over de Koloniewoning van de Toekomst en de beoogde rol van waterstof als energiedrager bij de twee off grid ready koloniewoningen. Inmiddels zijn er al meer dan 40 nieuwe koloniewoningen gebouwd en worden de voorbereidingen getroffen voor de bouw van de eerste off grid ready koloniewoning aan de Hooiweg in Frederiksoord.

‘Samen kunnen we veel sneller en betere oplossingen bedenken. Wij delen onze kennis graag, maar verder gaat dat in Nederland vrij stroef.’

‘Vanuit alle woningen die we monitoren is ongelooflijk veel data beschikbaar. Wij delen dat met andere bouwers en installateurs. Toch werken de meeste bedrijven op hun eigen eilandje. Dat houdt de ontwikkelingen tegen helaas.’