Gastenverblijf en kantoorruimte

Aan de hoofdweg in Nijensleek zijn we bezig met een gastenverblijf in een schuur. De bestaande slaapkamer op de begane grond is uitgebreid met een badkamer met douche en wasbak, en een keuken annex leefruimte. In de badkamer hebben we een extra raam geplaatst.

De bovenverdieping is bereikbaar met een vaste trap en komt uit op een bergzolder. Door het plaatsen van een tussenwand hebben we een aparte kamer/kantoorruimte gecreëerd. Alle (dak)wanden zijn bekleed met gipsplaten. In de kantoorruimte geeft de ruime dakkapel aan de achterzijde extra licht en ruimte.

Zowel boven als beneden is alles geïsoleerd en op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Om het water in de boiler te verwarmen heeft Groen en Leutscher uit Eesveen heatpipes (of vacuümbuizen) geplaatst. Ook de overkapping aan de voorzijde van de schuur is nu geïsoleerd.