Nominatie publieksprijs Duurzaam Drenthe Event

Provincie Drenthe heeft Bouwbedrijf Broekman genomineerd voor de publieksprijs van Hét Duurzaam Drenthe Event 2019. Aanleiding is de ontwikkeling van twee koloniewoningen zonder aansluiting aan de Hooiweg in Wilheminaoord. Stemt u ook op ons? Stemmen kan op vrijdag 8 maart.

Koloniewoning van de Toekomst: zonder aansluitingen

Naast de bouw van de energieneutrale woningen zijn we bezig met de ontwikkeling van twee koloniewoningen zonder nutsaansluitingen. Het hemelwater wordt opgevangen en gezuiverd tot drinkwater, het riool gaat door middel van een IBA-systeem (Individuele Behandeling van Afvalwater) en energie wordt opgeslagen met behulp van waterstof. Met deze pilot verwachten we baanbrekend te zijn in het energieopslagprobleem, maar de kennis van deze pilot willen we ook graag delen.

Meer informatie over de off grid koloniewoningen.