Van kale zolderruimte naar woonplezier

Aan de Steenwijkerdiep ronden we een grondige verbouwing van de tweede verdieping af. Deze grote, kale zolderruimte met nok was al bereikbaar via een vaste trap, maar werd vooral gebruikt als opslagruimte en soms logeerplek. Zolderramen aan de achterzijde en een zijraam in de topgevel zorgden voor lichtinval.

Compleet nieuwe indeling

Een veranderde woonsituatie met nieuwe woonwensen was de aanleiding voor een compleet nieuwe indeling: van één grote ruimte met nok naar drie kamers én een vliering, die bereikbaar is via een vlieringtrap. Aan de voorkant van de woning hebben we twee mooie, ruime kamers gerealiseerd met een dakkapel. De dakkapel zorgt voor extra licht en ruimte. De kamers zijn straks in gebruik als studie- en hobbyruimte, maar zijn ook prima geschikt als slaapruimte.

Installatiebedrijf Sjabbens heeft de kamers aan de voorzijde voorzien van nieuwe radiotoren en hiervoor is in een afgesloten ruimte op dezelfde verdieping een nieuwe ketel geplaatst. De derde kamer aan de achterzijde is iets kleiner en heeft een dakraam.

Kranendonk Vastgoed uit Noordwolde is ingeschakeld voor het schilderwerk van de tweede verdieping.